Hvad Er En Blog?

En blog er en hjemmeside, hvor der løbende udgives indlæg. En blog kan som regel kendetegnes ved, at

Uploaded af blivmorblogger.dk d. 12. November 2020
Billede af: Pixabay

En blog er en hjemmeside, hvor der løbende udgives indlæg. En blog kan som regel kendetegnes ved, at den indeholder personlige holdninger og andre personlige budskaber.

Udgangspunktet i en blog er, at den har et mere simpelt design, hvor det seneste indlæg altid vises øverst. Fælles for de fleste blogs er, at de udelukkende omhandler et afgrænset emneområde. 

Kendetegn ved en blog

En blog har ofte en lang række faste kendetegn, især hvis den er nyopstartet og ikke er underlagt kommercielle retningslinjer.

Her vises stort set alt indhold på en enkelt side - forsiden, hvor blogindlæggene udgives i kronologisk rækkefølge med det nyeste øverst.

Her kan enten hele blogindlægget eller dele deraf læses - eller det kræver, at man klikker sig ind på det enkelte indlæg for at læse det hele.

Mange blogs omhandler specifikke emner, så de bliver meget smalle i deres rækkevidde. Det kan være opskrifter eller hvordan det er at have børn. Det er to meget udbredte emner, som der i dag findes en lang række blogs om. Her bruges de mange blogs til både at dele viden og personlige oplevelser

Du kan nemt lave en blog. Der findes en lang række gratistjenester, der tillader dig at oprette en blog og derefter udgive dine indlæg, uden du selv skal stå for layout, opsætning og alt det tekniske. Ønsker du dit eget domæne og flere muligheder, så er en Wordpress-blog det oplagte valg.