Hvad Tjener En Youtuber?

Hvor meget tjener en youtuber? Der er hverken overenskomster eller ansættelser for youtubere den dag

Uploaded af blivmorblogger.dk d. 10. December 2020
Billede af: Pixabay

Hvor meget tjener en youtuber? Der er hverken overenskomster eller ansættelser for youtubere den dag i dag. Indtjeningen afhænger ene og alene af, hvor mange visninger dine youtubevideoer får.

Typisk tjener en youtuber mellem 5-30 kr. for hver 1000 visninger videoerne har. Dog tjener du kun penge, hvis en bestemt længde af de viste reklamer bliver set af brugerne.

Sådan tjene du penge som youtuber

Du kommer dog ikke til at tjene penge på youtubevideoer fra dag et. Du skal først have 1.000 abonnenter på din youtubekanal, samt have 4.000 visningstimer over det sidste år, for at Youtube begynder at udbetale penge.

Det kræver altså en del at komme i gang med en karriere som youtuber.

Hvis du så tager udgangspunkt i de ovenstående priser, så skal du have så mange visninger, for at du kan leve af at være youtuber. Udgangspunktet her er, at der er tale om en årsindtægt på 327.000 kr, der svarer til gennemsnitslønnen i Danmark.

  • 5 kr pr 1.000 visninger = 60.000.000 visninger om året.
  • 30 kr pr 1.000 visninger = 10.900.000 visninger om året.

Mindre kan selvfølgelig også gøre det, især hvis man kun ser sin Youtube-tilværelse som en bibeskæftigelse eller hobby. 

Alfa og omega er dog, at du opnår de krævede antal følgere og antal visninger, for at du overhovedet kan tjene penge som youtuber.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til sidens tekst. Så kig eventuelt på FLIR hos avXperten. Tak til avXperten det betyder meget for os.