Når du får din første blog er du helt sikkert meget ivrig efter at komme igang. Dog er der nogle ting du skal huske på for at få succes med din blog. Her har jeg listet nogle af de typiske begynderfejl når det glæder blogging.

Kopier ikke andre

Det kan være du skriver om et emne hvor det er let at være original og skrive noget nyt, eller det kan være du skriver om et emne der er skrevet om i massevis før. Dog gælder den ramme regel, nemlig at du ikke skal kopiere direkte fra andre. Hvorfor skal folk læse din blog hvis du ikke har noget originalt at bidrage med?
Du kan sagtens få inspiration fra andre og du kan også bruge enkelte uddrag fra andre, dog skal du huske at angive dine kilder og linke til de kilder du har brugt. Husk der er copyright på alle billeder du finder på nettet. Du må derfor ikke gengive billeder fra fx Google eller Pinterest på din blog med mindre du får lov af billedets ejer.

Udgiv aldrig noget du ikke kan stå inde for

Når du skriver på din blog skal du huske at du ikke er anonym. Du gemmer dig dog bag en computerskærm, men alt hvad du udgiver bliver lagt ud i cyperspace, og meget af det vil ligge der resten af dit liv. Derfor er det vigtigt ikke at udgive noget du ikke kan stå inde for, da du skal huske på at alle du kender kan finde alt hvad du tidligere har udgivet på din blog. Det gælder både dine venner og familie, sågar dine kollegaer og din fremtidige chef.
Der er nogle der vælger at blogge anonymt, og derfor regner med at de kan skrive hvad de vil. Dog sker det oftest at nogen finder ud af hvem de er. Alt hvad de tidligere har skrevet på deres blog bliver derved gjort en del mere personligt, og kan komme til at påvirke deres liv.

Læs også mit indlæg om at skrive gode blogindlæg her

Du kan ikke lave en “hurtig blog”

For at skabe en succesfuld blog er det vigtigt at lægge noget tid i den. Mange tror at de kan skrive et par hurtige indlæg og derefter strømmer læserne til. Det er vigtigt at vide at det tager tid at skabe en god blog, og det tager tid for læserne at finde frem til din blog. Derfor bliver du nød til at investere en del tid i bloggen til at starte med, hvor du arbejder på at skrive en masse godt indhold. Så snart du har en masse godt indhold kan du bruge tid på at få flere læsere til din blog.

Du bliver ikke rig “over night”

En anden typisk begynder fejl er at mange tilføjer en masse reklamer på bloggen fra starten af. Når jeg møder en helt ny blogger med en masse reklamer på deres side, smutter jeg lynhurtigt videre, og når måske ikke at opleve selve bloggen og dens indhold. Derfor er det vigtigt at du først skaber en masse indhold på din blog og dermed nogle læsere. Herefter kan du begynde at overveje hvordan du kan tilføje reklamer så du kan tjene lidt penge på din blog.

Overgør det ikke

En blog med et simpelt og let overskueligt layout er oftest at foretrække. Der skal ikke være en masse fancy effekter eller andet unødvendigt. Indholdet på din blog skal kunne skinne igennem dit layout og det er indholdet der skal være i fokus. Derfor er mit råd – Start meget simpelt – byg din blog op med godt indhold – avancer og opdater herefter din blog for at holde på dine læsere.

En blog er sjovest at skrive hvis nogen læser den – Se mine tips til hvordan du får flere læsere på din nye blog her

Vil du gemme blogindlægget og læse det senere? Pin det på Pinterest:

Pas på at du ikke begår disse typiske begynder fejl når du starter din nye blog!