Så er 2018 nået sin ende, og det har på mange måder været et spændende år. Specielt for denne blog, fordi 2018 er opstartsåret, og altså første gang jeg ved årets udgang kan gøre status over året.

blog indkomstrapport

Årets største succes

2018 har været et år med mange spændende samarbejder og året har især været præget af nye bekendtskaber indenfor bloggerverdenen. Det der står aller klarest for mig som den største succesoplevelse, er vores nye morbloggerfællesskab “Morbloggere VIP’s” der på rekordtid er blevet til et helt fantastisk fællesskab for morbloggere og kommende morbloggere. Kvinder der brænder for blogging, og som har lyst til at indgå i et fællesskab med andre bloggerkollegaer. Vi hjælper hinanden, og ser hinanden som kollegaer frem for konkurrenter.

Kom med i fællesskabet her

Årets største udfordring

Året har budt på mange udfordringer, især med opstart af ny blog, vedligehold af eksisterende opgaver og freelancearbejde, og junglering af både familieliv og arbejde.

Året startede med et børnehaveskift til den store, og det krævede tid og nærvær at komme igennem de lidt hårde måneder. Her på den anden side, er vi så glade for vores valg, og vi har en dreng der stortrives i den nye børnehave. Om bare 1 måned starter Ellen samme sted, og så har 2 børnehavebørn! DET er vildt.

Starten på året gjorde, at der ikke var plads til meget arbejde. Hovedet var ligesom et andet sted. Nu hvor alt kører igen, er der mere overskud til nye projekter og ideer. Så det satser jeg på, at 2019 bliver fyldt med.

Årets mest læste indlæg – Top 5 blogindlæg

Selvom bloggen stadig er ret ny, har der været flere læsere end jeg havde turde håbe på, og her er de indlæg I har været gladest for at læse i løbet af 2018.

  1. 28 dage til en succesfuld blog
  2. Hvordan kan man tjene penge på at blogge?
  3. Hvad skal min blog hedde? Find det bedste navn til din blog
  4. Den ultimative blogger-guide til sponsoreret indhold i 2018
  5. 5 ting du ikke må gøre som ny blogger

Årets mest solgte produkter – Top 3 online produkter

Det har været et spændende år for mig, fordi det har været året hvor jeg har lavet mine første online produkter. Jeg har fået øjnene op for hvor mange mennesker man faktisk kan hjælpe ved at lave online kurser og E-bøger, og jeg elsker konceptet med at lave et produkt én gang, for derefter at sælge det igen og igen. DET er fedt!

Her er de produkter jeg har solgt flest af (i antal) i løbet af året:

  1. E-bog: Lav en Blog – Du kan tjene penge på…
  2. E-Kursus: Byg din Emailliste – En step by step guide til at lave en emailliste
  3. E-Kursus: Byg din blog – En step by step guide til at lave en blog, du kan tjene penge på!

Min email-liste

Jeg har helt fra starten vidst at jeg skulle arbejde meget med at opbygge min emailliste. Det er noget af det vigtigste når vi taler om blogging, og om at tjene penge på sin blog.

Derfor startede jeg min emailliste fra dag 1, og begyndte at samle emailadresser ind på mine læsere. Det var faktisk ikke så svært som jeg først troede, og det er også på baggrund af denne metode, at jeg har lavet mit E-kursus: Byg din Emailliste – En step by step guide til at lave en emailliste – Hvor jeg lærer alle mine tricks videre til dig.

Min emailliste vokser stadig hver dag, og jeg er på 6 måneder nået en emailliste på over 800 tilmeldte.

Min indtjening i 2018

Jeg vidste det var svært at tjene penge på en blog fra dag 1, men jeg gjorde et i hærdigt forsøg. Jeg tjente min første krone her på bloggen i juli, og har arbejdet benhårdt på at opbygge en fornuftig indtægt resten af året. Jeg synes faktisk det er gået ret godt.

I dag læste jeg et blogindlæg hos Lene, hvori hun skriver, at hun har læst at man ca. kan tjene 1 dollar pr. tilmeldt på emaillisten pr måned. Så jeg måtte straks regne efter og se hvad jeg egentlig havde tjent pr. tilmeldt på min emailliste.

Hvis man regner ud for hver måned, svinger det mellem 5,2 og 12,5 kroner pr tilmeldte pr måned, og hvis jeg tager et gennemsnit for hele året har jeg tjent:

Gennemsnitligt: 6,2 kroner / tilmeldte på min emailliste / måned

Det er jo ikke helt ved siden af, 1 dollar svarer til 6,6 kroner lige nu. Så dette tal kan faktisk også gælde en helt ny blog hvis man er lidt ihærdig.

Hvad har jeg tjent penge på i 2018?

Jeg har arbejdet med 2 indtægtskilder her på bloggen i år. Affiliateprodukter/services og online produkter jeg selv har udviklet og solgt her på bloggen.

Sådan i runde tal har min indtjening været fordelt således:

Affiliateprodukter: 40% af min indtjening
Online produkter: 60% af min indtjening

Jeg har lige nu 5 forskellige affiliateprodukter jeg anbefaler, og jeg har i skrivende stund 4 forskellige online produkter jeg sælger.

Til sidst lidt blogstatistik

Da december ikke er helt slut endnu, får du mine tal for november. De er rimelig sigende for hvordan min blogtrafik ser ud lige nu.

Blogstatistik på 30 dage (november)
Unikke besøgende: 887
Sidevisniner: 2325
Gennemsnitlig sessionsvarighed: 2 min og 11 sek
Afvisningsprocent: 65,23%

Så JA! Du kan tjene penge med en lille blog. og JA! Du kan tjene penge med en helt ny blog. Trafik er ikke alting, og du SKAL sørge for at opbygge din emailliste. Det er de råd jeg vil give dig med på vej ind i det nye år.

Så vil jeg bare ønske dig et rigtig godt nytår, og sige tak fordi du læser med! Det betyder alverden for mig <3