findblognavn

De fleste nye bloggere overvejer nøje hvad de mon skal kalde deres blog. Det oplagte valg, er at kalde sin blog ens navn eller ens navn med en ny endelse eller et twist. Jeg vil her give lidt ideer til hvordan du kan finde et super godt blognavn!

Brainstorm

Det første du skal gøre er at brainstorme alt hvad du kan komme i tanke om. Skrive alle ord, steder, navne, farver og andet du kan komme i tanke om der repræsenterer dig og din fremtidige blog.

Du kan bruge dit eget navn eller et navn på en person eller et sted der betyder noget for dig. Det kan foreksempel være dit barns navn, dit mellemnavn eller navnet på den by du er vokset op i.
I stedet for, eller i sammenhæng med navnet kan du vælge nogle ord der relaterer sig til de emner du vil blogge om. Her kan det være en fordel at kigge lidt rundt i blogland for at se hvilke navne andre har valgt til deres blog, og på den måde få inspiration.

Når du har lavet en lang brainstorm, og har tømt din hjerne for alt du kunne forestille dig at din blog skal handle om, skal du igang med at skabe dit nye navn.

Skab dit blognavn

Nu skal du igang med at kombinere de ord du fandt frem til i din brainstorm. Sæt dem sammen så de danner nye ord og fjern evt. nogle bokstaver så det passer. De gode blognavne er dem der har flere betydninger, og samtidige er unikke og nemme at huske. Det bedste er hvis de samtidig kan få et twist af humor enten med et ordspil eller en henvisning til bloggens indhold, uden at være alt for direkte. Derfor kan det ofte være sjovt og inspirerende at kigge på forskellige talemåder og ordsprog. Her kan du så udskifte dit navn med et af ordene eller bytte rundt på ordene så de passer til dine emner.

I gennem den proces det er at skabe dit blognavn, skal du også overveje hvordan du vil skrive på din blog, og hvem du forventer skal læse din blog. Hvordan skal dine læsere opfatte dig? Det kan hjælpe dig til at finde ud af om du skal vælge et navn der vil forarve eller provokere folk, eller det skal være et pænt og mere forretningsmæssigt blognavn.

Når du er igang med at lave dit nye blognavn bør du huske på at dit navn skal være brugervenligt for dine læsere. Det vil sige at du skal undgå navne der er meget svære at udtale eller stave.

Lad det hvile

Når du har fundet frem til et godt navn, eller flere gode navne, så lad dem hvile lidt. Lad dem ligge i skuffen i nogle dage, og vend derefter tilbage til dem. Når du ser navnene med friske øjne igen, vil du ofte kunne afgøre om et af disse navne er det rigtige for dig. Ellers må du starte processen forfra og finde nogle flere navne-kandidater.

Når du har bestemt dig for et blognavn, skal du have lavet domænet til din blog. Du kan enten vælge at købe dig dit eget domæne eller få et domæne på enten Blogger eller WordPress, som er gratis at oprette. Jeg anbefaler dig helt klart at oprette dit eget domæne på One.com*, og derefter installere deres 1-klik WordPress – det er helt uhyggeligt nemt, og jeg har en nærmere guide til det hele lige her. Du får endda 50 kr. gratis hvis du bruger mit link til One.com*.

Når du har oprettet dit domaine er det bare at komme igang med at blogge.

For at få den bedste start på din bloggerkarriere, anbefaler jeg at du læser min guide til at starte en succesfuld blog her: 28 dage til en succesfuld blog

Du kan finde flere guides for nye bloggere lige her

Vil du gemme indlægget og læse det senere? Pin det på Pinterest!

Se her hvordan du kan finde det perfekte navn til din nye blog. Er du svært ved at finde et blognavn? Så find inspiration og tips lige her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag kurset:Min 1. måned som blogger

I gennem kurset lærer jeg dig præcis hvordan du starter en succesfuld blog, som du herefter kan begynde at tjene penge på! Du lærer alt fra bunden, og behøver ikke teknisk erfaring for at være med.

Når du tilmelder dig, accepterer du min Privatlivspolitik

Tilmeldt! Tjek din mail for at bekræfte!